Tips meningkatkan follower tiktok

0

Tips meningkatkan follower tiktok

Semestinya jika kita bermula menggunakan tiktok sebagai salah satu platform untuk berniaga pertama tama sekali follower kita kenalah ramai untuk lebih ramai tahu siapa dan apa yang kita niaga berikut saya kongsikan beberapa tips untuk meningkatkan follower anda

Content Original

Untuk mendapatkan content original anda seharusnya lebih banyak membuat kajian terlebih dahulu atau rujuk pada influencer2 yang telah berjaya bagaimana mereka buat content.kemudian boleh la anda mula untuk mencari niche sesuai dengan hobi atau perkara2 yang anda minat.pastikan content menggunakan suara sendiri serta muka sendiri bagi memudahkan audience mengenali anda serta apa yang and jual jika anda ada produk.

Peralatan

Jika anda ada sedikit budget boleh la anda upgrade peralatan anda untuk memudahkan anda membuat video tiktok atau pun live di tiktok. Beberapa user TikTok menggunakan peralatan profesional agar video TikTok mereka kelihatan sempurna di mata followers. Jika anda ingin video TikTok anda tidak bergegar, anda gunakan tripods agar stabil. Peralatan lain yang penting untuk menghasilkan video yang menarik dan berkualiti ialah peralatan untuk lighting dan mikrofon.

 

Skill Photography

Teknik mengambil photograpy juga merupakan salah satu elemen yang penting.Setidaknya perkara-perkara asas perlulah tahu setidaknya boleh meningkatkan kemahiran untuk mengambil gambar.Cuba tgk dahulu video-video di fyp anda,Daripada siti anda boleh belajar untuk cipta sesuatu yang baru yang mungkin lebih kreatif.

Konsisten

Untuk permulaan jika anda belum ada idea untuk membuat video sendiri beranikan diri untuk berkongsi sesuatu yang bermanafaat kepada sesiapa saja yang melihat video anda.Dengan cara ini anda akan konsisten serta tidak la kekeringan idea untuk konsisten post video setiap hari.

Kolab Dengan TikTokers Lain

Anda juga boleh colaboration bersama tiktokers yang famous dimana kadang kadan mereka buka button duet untukanda boleh duet bersama tiktokers tersebut.Dengan cara ini secara tak langsung follower2 tiktokers yang famous tad akan nampak serta follow anda.

Gunakan Hashtag TikTok Yang Trending

Untuk membuatkan video anda dilihat oleh lebih ramai orang, anda perlu menggunakan hashtag bila upload video anda.

Share Profile TikTok di Media Sosial

Sekiranya anda mempunyai pengikut yang cukup besar di platform media sosial yang lain, anda pasti harus memanfaatkannya. Pengikut anda di laman web itu sudah mengenali anda, yang menyebabkan mereka lebih cenderung mengikuti anda di TikTok juga.

Follow Orang Lain

Cukup mengikuti pengguna lain sudah cukup untuk mengembangkan rangkaian anda. Apabila anda mengikuti orang lain, itu mendorong mereka untuk memeriksa profil anda.Ini adalah peraturan internet yang tidak diucapkan untuk mengikuti seseorang setelah mereka mengikuti anda. Sebaik sahaja anda mengikuti pengguna yang mencukupi, pengikut anda akan meningkat dalam masa yang singkat.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

iklan2u
Logo
Register New Account
Reset Password